NetApp Flash Cache Card
Storage üzerinde performansa ihtiyacınız var. Özellikle cihazı yoran random I/O taleplerini karşılamak istiyorsunuz, mesela büyük bir SQL rapor çalıştırılıyor ve raporun hazırlanması çok zaman alıyor. Bunun sonucunda kullanıcı şikayetleri ortaya çıkıyor. Sorunu nasıl çözümleyebilirsiniz?
NetApp FAS controller satın alırken, böyle bir analiz yapmasanız bile daha sonradan da takılabilen Flash Cache Card ile sorunu çözebilirsiniz. Aslında bu kartlar çok yeni bir teknoloji değil, daha önceden de NetApp tarafından PAM (Performance Acceleration Module) kartlar olarak piyasaya sunulmaktaydı.
Bu kartı hangi alanlar için kullanabilirsiniz :
- Storage bir file server olarak kullanılıyorsa
- MS Exchange gibi messaging servisler bu storage üzerinde konumlandırılmışsa,
- Storage sanal altyapınıza hizmet veriyorsa,
- Veritabanlarınız bu storage üzerindeyse,
Kısacası random I/O iş yüklerine ortalama da hızlı yanıt vermek istiyorsanız, Flash cache kart almayı düşünebilirsiniz.
NetApp Flash Cache Card üç modeli piyasaya sunulmaktadır. 512 GB, 1 TB, 2 TB …
En güzel yanı, sizin storage controller üzerinde herhangi bir configuration değişikliği yapmanıza gerek kalmadan kullanabiliyor olmanızdır. Örneğin elinizde bir FAS8000 series controller var, Flash Cache card aldınız! Cihazı kapatın, PCIe yuvasına kartı takın ve cihazı açın, kullanmaya başlayın. Bu kadar basit. Sonuç olarak özel bir konfigürasyona gerek yok.
Storage contoller üzerinden hizmet verdiğiniz CIFS, FC, NFS, vs. tüm protokoller ile uyum içinde çalışabiliyor, hepsinden yayın yapılan datayı cache ‘leyebiliyor. Storage controller seviyesinde hizmet veren bir modül olduğu için, tüm volume’ler tarafından kullanabiliyor. Dolayısıyla ilk takıldığında performans alabilmek için bir müddet storage ‘ın çalışması gerekiyor ki, controller tarafından ilgili okuma talepleri card üzerine yüklenebilsin.
Ürünün teknik detaylarına ilgili link üzerinden erişebilirsiniz.