VMware Update Sequence of vSphere Products

VMware vSphere ortamında herhangi bir güncelleme (upgrade) işlemine başlamadan önce kesinlikle güncelleme sırası (upgrade sequence) tablosuna göz atmanızı tavsiye ederim. Sadece vCenter ve ESXi sunucularınız olsa bile yine de bu tabloyu kontrol edip, sonrasında işleminize başlamalısınız. Ayrıca ortamınızda VSAN, NSX, vROPS gibi diğer VMware ürünleri de varsa, güncelleme sırası bir kat daha önem kazanmaktadır.

Servis kesinti sürelerinizi kısaltmak ve bakım işlemlerinizi kolaylaştırmak için VMware KB dökümanları güncellenip müşterilerin hizmetine sunulmaktadır. Veri merkezi ekipleri tarafından devamlı versiyon güncelleme (Upgrade) işlemleri yapılıyor olsa da yine de dokümantasyona bir göz atıp, işlemlere planlı bir şekilde başlamak sürecinizi daha da kolaylaştıracak ve olası birçok sorunun önüne geçmiş olacaktır.

VMware yazılımlarının versiyon güncellemesi yapılırken bu konuda aşağıda linkini paylaştığım KB (knowledge base article) size yol gösterecektir. Kullandığınız uygulamalarınızı bu sayfada sunulan tabloya göre konumlandırıp, işlem sıranızı oluşturmanız, operasyonel riski azaltacaktır.Ayrıca bu linkleri kaydetmenizi ve ileride yapacağınız güncelleme (upgrade) çalışmaları sırasında da elinizin altında bulundurmanızı tavsiye ederim.

Aynı zamanda ürünlerin versiyon olarak birebir ilişkilerini de VMware Interoperability Matrix sayfasından da kontrol edebilirsiniz. Bu sayfada ürünlerin daha güncel versiyonlarını ve birebir hangi versiyonlarla birlikte çalışabildiklerini görebilirsiniz.

VMware Interoperability Matrix: https://interopmatrix.vmware.com/#/Interoperability

How to use VMware Interoperability Matrix: https://kb.vmware.com/s/article/70785

 

tolgaasik

Share