vRealize Operations Tenant App

vCloud Director ortamında servis sağlayıcıların, vROPs yeteneklerini ve performans metriklerini müşterilerine sunmasına sağlayan uygulamadır. Müşteriler bu uygulama aracılığıyla cpu, storage, memory kullanım bilgilerini, kapasite ve tüketim bilgilerini ve hizmet aldıkları ortamlarının sağlık durumunu izleyebilirler. Bu uygulamadaki tüm bilgiler servis sağlayıcının kullandığı vROPs üzerinden uygulamaya, dolayısıyla müşteriye sunulmaktadır. Yani vROPs Tenant App tamamen vROPs üzerinden size bilgi aktarmaktadır.

vROPs Tenant App kurulumu ve ortama entegrasyonu hizmet aldığınız servis sağlayıcı tarafından yapılmaktadır. Sonrasında organizasyonunuzla ilgili bilgilere (kullanım, alarmlar, detaylı metrikler) erişmek için size sağlanan linkten giriş yapabilirsiniz.

Tenant admin, tenant user yetkilendirmeleri kullanıcı bazında servis sağlayıcınız tarafından yapılmaktadır.  Tenant App uygulamasına giriş yaptıktan sonra vROPs üzerinden sağlanan bu bilgilere erişebilirsiniz. Eğer sanal makine bazında daha detaylı kullanım görmek isterseniz, sol tarafta bulunan Metric Selector kısmından, ilgili makine için detay metriklere göz atabilirsiniz. Aynı zamanda bu kısımdan sanal organizasyonunuzda makine bazında yaşadığınız sorunları ya da ihtiyaçları da adreslemek için yararlanabilirsiniz.

Ürünün genel tanımını için Youtube kanalına göz atabilirsiniz (Link)

VMware Blog sayfasından faydalanabilirsiniz. (Link)

Ürüne ait dökümantasyon bilgisine VMware Docs sayfasından erişebilirsiniz. (Link)

tolgaasik

Share