VMware vSAN – Section 4

vSAN ürünüyle ilgili sunulan dökümantasyon oldukça başarılıdır. Bilgiye erişim kolaydır. Internet üzerinden araştırıp kendinizde kolayca bilgilere erişebilirsiniz diye düşünüyorum.Ben yine de döküman veya bilgi araştırırken devamlı dönüp baktığım kaynakların adreslerini iletmek istiyorum.

VMware Tech Zone – vSAN: https://core.vmware.com/vsan

Burada vSAN planlama ve tasarım bilgilerinden, referans mimarilere, operasyonel bilgilerden, kullanım senaryolarına kadar inanılmaz bir bilgi kaynağı size sunulmaktadır.

https://www.yellow-bricks.com/

Kesinlikle takip etmeniz gereken bir blog sayfası var. Bu sayfa Duncan Epping tarafından yazılan blog sayfasıdır. Ana dökümanlarda bazen yanıtı bulunamayan sorunların yanıtlarını, spesifik kullanım senaryolarını, en iyi kullanım örneklerini, önerileri ve açıklamalarıyla birlikte, bu blog sayfasından takip edebilirsiniz.

VMware vSAN – Product Documentation

Kullanım kılavuzları ve işin kitap bilgisinini de ana dökümantasyon sayfasında bulabilirsiniz.

VMware vSAN Community

Sizlerle paylaşmak istediğim son kaynak vSAN Community sayfası olacaktır. Burada da tüm dünyada vSAN kullananlar tarafından sorulmuş soruları görebilirsiniz.

VMware HOL

VMware Hands-on Labs sayfasından da ürün ile ilgili deneme ve senaryo çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Arkadaşlar kaynak çok, okumak isteyen, araştıran aradığı bilgiyi kolayca bulabilecektir. Bulamadığınız, yada aklınızda net olmayan vSAN ile ilgili bir sorunuz olursa, yanıtlamaya çalışırım. Bana iletişim sayfasındaki bilgilerimden ulaşabilirsiniz.

tolgaasik

Share