VMware P2V – Error 2338

Last modified date

Yakın zamanda fiziksel bir sunucuyu sanallaştırma operasyonu sırasında aşağıda gördüğünüz hata koduyla karşılaştım. Internette biraz sorguladığımda bu konuda önerilen birkaç farklı çözüm olduğunu gördüm. Bu çözüm önerilerini özetlemek için sizlere bu kısa makaleyi hazırladım.
Fiziksel sunucuda sanallaştırma operasyonu öncesi gerekli işlemleri daha önceden yazdığım aşağıdaki P2V makalesinde takip edebilirsiniz. Gerekli ön hazırlıkları tamamladıktan sonra vCenter Converter ile P2V job başlatın.

http://tolgaasik.com/2012/11/05/vmware-p2v-ve-best-practices-part-1/

Conversion işlemi başlattınız, fiziksel makinenin VSS ile snapshot’ı oluşturuldu. Ancak aşağıdaki hata ile karşılaştınız. Sorun değil, aşağıdaki çözüm önerileri size yardımcı olacaktır.

“FAILED: An error occurred during the conversion: ‘Platform-specific error 2338’

P2V-Error2338

Çözüm :
• Ortamınızda isim çözümleme sorunu olabilir. Sanallaştırma öncesi hedef (vCenter + ESXi host) ile kaynak (fiziksel sunucu) arasında ping ile birbirlerine erişim olup olmadığını kontrol edin. Eğer hostname (FQDN) kullanıyorsanız, fiziksel sunucuda “C:\Windows\System32\drivers\etc” klasöründeki hosts dosyasına vCenter ve ESXi hostaların FQDN ve ip bilgilerini girin. Command prompt’tan “ipconfig/flushdns “ komutu ile client dns önbelleğini temizleyin.
• Sorun düzelmezse, aşağıdaki tabloda bulunan portları güvenlik uzmanınız ile görüşüp firewall üzerinde açılmasını sağlayın.

Ports-P2V

Yeniden P2V job başlatın ve sorunun düzeldiğini göreceksiniz. Eğer sorunlarınız devam ediyorsa, VMware Support ekibine durumu bildiriniz.

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment