NetApp Storages

NetApp storage cihazlarını aslında ben aşağıdaki gibi katogorize ediyorum.

  • FAS8000 series : Enterprise storage : Güçlü, performanslı, yüksek kapasiteli cihazlar. DataOntap veya Clustered Data Ontap işletim sistemleriyle de akıllı hale getirilmiş bir kutu. SAN ve NAS bir arada rahatlıkla çalıştırabileceğiniz, doğru konfigürasyon yapıldıktan sonra şirketinizin veri depolama ve veri yönetimi konusundaki tüm ihtiyaçlarınızı bu cihazla giderebilirsiniz.

    Tech Specs :FAS8000

  • FAS2500 series : Departman storage: Aslında birçok firmada yoğun bir şekilde kullanılan veya konumlandırılabilecek bir model. Bütçeye uygun ve verimlilik açısından da gayet başarılı bir veri depolama ünitesi. Orta boy bir işletmenin server, kullanıcı, veritabanları gibi datalarını çok rahat bir şekilde uzun yıllar çalıştırabilir. Yada uzak lokasyonlarınızda konumlandırabileceğiniz bir cihaz olarak düşünebilirsiniz.

    Tech Specs : FAS2500

  • All Flash FAS : FAS8000 serisinin SSD disk takılmış hali. Yani akıllılık katılmış hali diye de adlandırabiliriz. Hem SSD kullanmak istiyorsunuz, hem de DataOntap data management teknolojilerinden de vazgeçmek istemiyorsanız, bu ürün ile yola devam edebilirsiniz.

    Tech Specs : AllFlash

  • EF Series : Tamamen kas gücü gerektiren ortamlarda yani direkt ihtiyacınız performans ise bu kutu işinizi görecektir. Ürün gerçekleştirilen bir satınalmayla NetApp ‘a geçmiştir. Fiyat/Performans testlerinde de gayet başarılı sonuçlar aldığını gözlemledim. Ancak şunu da belirtmek isterim, diğer bazı üreticileri göz önüne alınca NetApp’ın bu alanda kendini geliştirmek için daha fazla efor harcayacağını söylebilirim.

    Tech Specs : EF Series

    NetApp storage donanımlarını kendi anladığım şekilde sizlere de aktarmak istedim.

    Umarım işinize yarar.

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment