Solarwinds Virtualization Manager 5.1.1 Upgrade

Solarwinds VMAN ürünü sanal ortamımızı izleyen, problemler oluştuğunda bizi uyaran, kapasite planlamamıza yardımcı olan başarılı bir sanal ortam izleme yazılımıdır.  24 Nisan tarihinde ürünün 5.1.1 versiyonu yayınlandı.  Bu son versiyonda özellikle WMI collection tarafında yenilikler mevcut. Ayrıca  Solarwinds’e bildirilmiş problemlerin bir kısım fix’leri bu paket içerisinde yer almaktadır. Detayları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

http://www.solarwinds.com/documentation/vMan/docs/ReleaseNotes/releaseNotes.htm

Bu versiyon update ‘inin hemen ardından bir patch daha yayınlandı. Bu patch’ i de Solarwinds.com – Customer Portal ‘dan inderebilirsiniz.

5.1.0 ‘dan bu yeni versiyonu upgrade planlıyorsanız ve ortamınızda Solarwinds VMAN federated collector kullanıyorsanız, upgrade sonrası sorunlar yaşabilirsiniz dolayısıyla , biraz daha beklemenizi öneririm. VMAN çalışsa bile, collector’den datanın çekilememesi söz konusu olabiliyor.

Solarwinds Support ile yaptığımız detaylı çalışma sonucunda upgrade yerine uzak lokasyonda kurulu olan vCenter ‘dan data çekip merkezdeki VMAN’i gönderen collector’u yeniden kurmak zorunda kaldık. Eğer WMI ile ilgili yaşadığınız çok ciddi bir sıkıntı yoksa, VMAN 6 versiyonunu beklemek daha mantıklı olabilir.

http://thwack.solarwinds.com/community/solarwinds-community/product-blog/blog/2013/03/15/virtualization-manager–what-we-are-working-on

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment