Mutlu Yıllar, Bye Bye 2020

Last modified date

 

Zor bir yılı geride bıraktık. Sanırım ileride 2020 yılını pek çok kişi güzel anlılarla anmayacaktır. Bir sürü komplo teorisi de üretilse, sonuçta ortada bir Covid-19 pandemi gerçeği vardı. Bu pandemiyi ya yakınlarımızda ya da çevremizde gördük, duyduk, belki de bir kısım yakınlarımızı kaybettik. Umarım bulunan aşılarla sorunun çözümü yakında sağlanmış olur ve 2021 herkes için çok mutlu ve güzel bir yıl olur. Özellikle çocukların mutlu olduğu bir dünya olmasını her zaman hayal ediyorum. İnşallah 2021 yılını bu şekilde anarız ve atalarımızın söylediği “Gelen, gideni aratır” atasözü bu konuda gerçek olmaz.

2020 yılında birçok sektör bu trajediden ciddi şekilde etkilendi, birçok kişi belki işini kaybetti, şirketlerin ve esnafın iş hacmi daraldı. Ancak gıda, e-ticaret, lojistik, kargo ve IT sektöründe gözlemlendiğim durum, bunun tam tersi yönünde gerçekleşti. Bu sektörlerde bulunan ve işini düzgün yapan şirketler bu pandemi dönemini en az hasarla atlattı. Artık bilgisayar/tablet/cep telefonunun dolayısıyla IT ‘inin dâhil olmadığı işler pek kalmamıştır. Örneğin benim babam berber, bizim dükkânda bile youtube ‘tan saç tasarımlarına bakıp, e-ticaret aracılığıyla dükkâna malzeme sipariş edebiliyoruz veya arızalanan bir parça için internetten servis bakıyoruz. Kısacası zaman “bilgisayar zamanı”! Yazılım ya da donanım olsun bir şekilde bilgisayar ve türevleri artık hayatımızda önemli bir yer edinmiş durumda. O yüzden çok şanslı olduğumu düşünüyorum, meslek seçimimi gerçekten doğru yapmışım.

Umudumuzu da hiçbir zaman kaybetmeden gelecek için hepimiz çalışmalıyız. Bunu yapmaktan başka bir çaremiz veya yolumuz yok. Herkes görevini doğru düzgün yapsa, bu dünya hepimize yetecektir.

2021 yılı umarım hepimiz için mutlu, sağlıklı, biraz da yağışlı (kuraklık derdimiz olmaması için) ve işlerinde bereketli olduğu bir yıl olsun, işin kaybeden tüm babaların ve annelerin çok daha güzel işler bulduğu, sonuç olarak tüm çocukların gülümsediği bir yıl olsun.

tolgaasik

Share