Troubleshooting and Monitoring for vSphere Replication

Last modified date

vSphere Replication ürününü ile replikasyonlarınızda sorun yaşadığınızda bunun farklı nedenleri olabilir. Bu konuda VMware Support ekibinden bilet (ticket) açıp destek alabilirsiniz, ancak bazen yaşanan sorunlar çok kolay adreslenebiliyor, yani ticket açmadan da kendiniz sorunu öncelikle kontrol edip, adresleyebilirsiniz. Özellikle hangi logları kontrol edeceğinizi, ağ ve güvenlik duvarı tabanlı sorunları nasıl adreslemeniz gerektiğinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu işlemin adımları aşağıdaki VMware KB sinde tarif edilmektedir.

Troubleshooting VMware vSphere Replication issues (VMware KB – 2081078)

vRealize Operations ürününü kullanıyorsanız, proaktif olarak vSphere replikasyonlarınızı izlemek için kesinlikle vROPs Management Pack for vSphere Replication paketini vROPs üzerinde aktif etmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde VM bazında replikasyonların sağlık durumunu, transfer edilen verinin boyutunu (size-bytes), son senkronizasyon süresini, metric lerini, kısacası süreci izleme imkanına sahip olabilirsiniz.

vROPs management pack for vSphere Replication – Release Notes (Link)

Sorun çözme aşamasıyla ilgili yukarıda paylaştığım KB ye ek olarak:

  • ESXi host larda hangi vmkernel üzerinde replikasyonu aktif ettiğinizden emin olun
  • Kaynak sanal makine ile replikasyon makinesi (vSphere Replication appliance) ve hedef alandaki ortam arasında gerekli güvenlik duvarı erişimlerinin ve network erişimlerinin sağlık bir şekilde gerçekleştirdiğinden emin olun
  • Versiyon güncellemelerinde kesinlikle vSphere Replication ile kullandığınız ürünler arasında VMware uyumluluğu kontrol edin, bu bilgiye vSphere Replication Documentation ya da VMware Compatibility sayfasından erişebilirsiniz. (Link)
  • Ürünün diğer VMware ürünleriyle versiyon uyumluluğunu kontrol edin. (Link)
  • vSphere Replication – Best Practices sayfasına göz atın (Link)
  • Ürünle ilgili VMware Tech Zone sayfasından teknik doküman anlamında yararlanabilirsiniz, özellike vSphere Replication FAQ dökümanı işinize çok yarayabilir. (Link)

tolgaasik

Share