vCloud Director – VM storage policy failed issue

Last modified date

VM Storage politikalarıyla ilgili vCloud Director üzerinde hata alıyorsanız, bunun nedenlerinden biri vCenter ile vCloud Director arasında iletişim sorunları olabilir. Bir diğer konu da vCenter sunucusu çok yoğun olabilir ve beklenen sürede vCenter vCloud Director e yanıt veremiyor olabilir. Bu durumda size “vCenter Server is busy” hatası üretir ya da vCloud Director üzerinde VM storage policy lerini N/A (not applicable) olarak görürsünüz.

İlk yapmanız gereken vCenter – Storage Policy ‘leri yenilemektir. Bununla ilgili prosedür aşağıdaki gibidir:

  • vCloud Director üzerinde “Resources – Infrastructure Resources” kısmına gidin.
  • Sol panelden vCenter Server Instances seçin ve vCenter ismini seçip, “Refresh Policies” butonunu tıklayın.
  • Ok tıklayın.
  • Kaynak: (Link)

Tekrar durumu kontrol edin. Eğer düzelmediyse, vCenter ile vCloud director appliance lar arasında network iletişimini ping ile kontrol edin ya da firewall varsa, firewall tarafında bir değişiklik olup kontrol edin.

Son kısım biraz genel bir öneri olabilir ama bilinen bir diğer sorun ise, vCenter gerçekten çok yoğun olabilir. Örneğin yedekleme işleriniz (backup joblarınız) aynı anda başlıyorsa, vCenter yanıt veremez hale gelebilir, yada izleme (monitoring) yazılımları çok yoğun veri çekiyorsa, bu da bir neden olabilir. Genelde vCenter is busy mesajı VMware dışı etkenlerden kaynaklanır. vCenter yeniden başlatıp bir kontrol edebilirsiniz, yada ortamda VMware dışında kullanılan vCenter dan veri çeken, yada onunla konuşan diğer uygulamalarınızı kontrol edip, bu işlemlerde sıklığı biraz azaltmanız gerekebilir.

En son önerim ise, vCenter kaynaklarını kontrol etmenizdir. Belki vCenter appliance makinesine daha fazla CPU ya da Memory vermeniz gerekebilir.

tolgaasik

Share